Nu vreau succesul in cariera! Vreau mantuirea sufletelor!

luni, 13 decembrie 2010

Sarcina...ultima suta de metri

Afara ninge linistit...iar eu stau in casa de 3 zile. Ma chinuie o tuse care parca de-abia azi da semne ca m-ar parasi...sper sa nu ma insel! Dar in ciuda acestui fapt, azi ma simt foarte bine, drept urmare am trebaluit prin casa de cand m-am trezit. Am spalat deja 3 ture de haine cu masina, am facut "micul dejun" pentru cand se va trezi Bogdan (care a fost in tura de noapte si doarme acum), am pregatit ingredientele pentru cartofi frantuzesti, care vor fi pranzul de azi, si am facut nitel curat. Sunt destul de multumita de ce am reusit sa fac pana acum, mai ales ca in ultima vreme nu prea am chef de nimic...si am inteles ca e normal pentru o femeie insarcinata in luna a noua.
In general nu am avut probleme in timpul sarcinii...fara greturi, varsaturi sau pofte... Au fost unele greturi la inceputul sarcinii, dar neinsemnate in comparatie cu ceea ce vezusem sau auzisem de la alte femei insarcinate.
Acum, insa, parca dau semne de femeie gravida. Saptamana trecuta am facut cateva drumuri in oras si ma intrebam de ce se grabesc toti oamenii pe care ii vedeam...dar defapt mi-am dat seama ca eu eram cea care merge prea incet in comparatie cu ei...parca mergeam "in reluare" cum se zice. Am ramas uimita de incetinimea mea...
Durerile de oase, in special cele ale bazinului, sunt parca mai intense acum, amortesc foarte repede, mi s-au umflat mainile dar mai ales picioarele...nu mi le mai recunosc...am tot mai multe vergeturi pe burtica, in ciuda lotiunilor si a cremei cu unt de shea cu care ma dau zilnic, dorm foarte putin si ... culmea ... nu am pofta de mancare!!! Ma chinui cand vreau sa mananc ceva...stau si cate o ora pana reusesc sa mananc o portie de orice fel de mancare... Uneori nu mananc NIMIC pana la 12 la amiz...si imi spun ca poate asa vrea Dumnezeu...sa tin post pana la acea ora, daca in rest nu prea respect perioada in care ne aflam...Mai incerc eu miercurea si vinerea (macar atat!) dar nu reusesc mereu. Si...imi spun: "Stie Doamne Doamne!"
Dar! In ciuda faptului ca nu prea mananc, analizele imi ies foarte bine! Si asta ma bucura! Am pus pana in prezent 21 kg, iar copilul este dezvoltat peste grafic, cu aproximativ 10 zile. Si asta ma bucura nespus! In plus, am inceput sa am laptic, care la inceput a fost colostru. Deci eu zic ca totusi e bine!
Acum tot ce imi mai ramane este sa ma rog Domnului si Maicutei Lui sa ma ajute sa duc sarcina pana la sfarsit cu bine si sa am o nastere usoara si un copil sanatos! Ca un sot mai mult decat EXTRAORDINAR mi-a dat! Slava Lui!

Am facut acum o pauza de la treburi si privesc din nou pe fereastra...afara ninge linistit, iar eu ascult Radio Always Christmas. E cald si bine...vine Craciunul!

Si pentru cei care ma urmaresc, o colinda specifica acestui moment.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Draga Anca,iti doresc din toata inima sa ai parte de o nastere usoara,multa sanatate!

Anca spunea...

Iti multumesc mult, Ramona!

Dana spunea...

Buna Anca,
Imi cer scuze pentru ca ti-am trimis cadoul cu intarziere mai exact astazi prin Fan curier.
Il vei primi maine, cel mai sigur ar fi sa suni maine dimineata pe la 10 la ei la sediu sa le spui nr de AVB 41689747 si sa stabilesti cu ei la ce ora sa-l aduca.
Sarbatori fericite, si nastere usoara!
Cu drag, dana

Anca spunea...

Multumesc mult, Dana! Am sa sun maine!
Sarbatori Fericite si voua!