Nu vreau succesul in cariera! Vreau mantuirea sufletelor!

luni, 21 mai 2012

De-ale lui Matei...

Sfintenie...
Dupa aproximativ trei saptamani in care fiul nostru isi impreuneaza manutele atunci cand rostim o rugaciune la masa, si mai bine de doua luni in care tot incearca el sa isi faca cruce dupa ce terminam rugaciunea, azi ne-a uimit cu ceva nou..."Amin amin amin...". Asta rosteste dragul de el la finalul rugaciunii.

Dragalasenie cu pupici
Dupa ce am ramas insarcinata cu bebe care e inca in burtica, am tot incercat, in zadar, sa ii expic lui Matei ca in burtica la mami e un bebe, pe care trebuie sa-l iubim si sa-l ingrijim. Atunci cand incercam sa il invat cum sa zica "bebe" sau sa dragaleasca burtica, singura lui preocupare era sa ma loveasca cu manuta lui scumpa in burta (cred ca ii placea sunetul "pleoscaielii") si sa imi caute buricul ca sa-si bage el degetelul lui subtirel in el. Si ca sa protejez iubirea ce crestea in mine, am renuntat sa-i mai arat si sa-i explic, ca sa evit eventualele lovituri. Asta pana azi, cand mi-am ridicat iar tricoul si i-am spus din nou ca in burtica este fratiorul lui si ca trebuie sa-l iubim si sa ii dam "pusi". Fara sa stea prea mult pe ganduri, Matei s-a pornit hotarat inspre mine, eu pregatindu-ma sa fac fata unor noi palmi si degetele infipte in buric, dar NU! Iubitul mamei scump a venit pana langa mine, s-a uitat la burtica, i-a zambit, a facut "draga-draga", atingand usor burta cu manuta lui, ca mai apoi sa se aplece incet si sa isi atinga buzele de burtica, pupandu-o. "Bebe!" a spus apoi! Noi am ramas "muti" de uimire de reactia lui, mai ales ca asta a fost primul pupic pe care l-a dat Matei vreodata cuiva. El niciodata nu a pupat pe nimeni, nici macar pe noi, parintii lui. Atunci cand ii cerem sa ne dea un pusic, isi apleaca fruntea sau isi apropie obrazul, urmand ca noi sa-l pupam pe el. Ceva de genul: "Daca vrei pusi, pupa-ma! Ca eu nu te pup!" :P Stia el de ce...ca primul lui pupic sa fie pentru fratiorul lui!

2 comentarii:

Loredana spunea...

Ce dragut!

Elena Valentina S. spunea...

ce dulce e!:*pupicei si pentru el si pentru bebe...insa nu o uitam nici pe mami! pupici pentru voi toti si sarcina usoara in continuare! :*:*:*