Nu vreau succesul in cariera! Vreau mantuirea sufletelor!

joi, 6 februarie 2014

Ingerasii mei

Micuțul meu (Luca) împlinește maine un an și jumătate. Îmi dau seama ca a trecut foarte repede timpul...mult prea repede. E o minune de copil, ca și fratele lui mai mare, de altfel. Ei îmi dau putere sa merg zilnic mai departe, chiar dacă tot ei sunt cei care îmi slăbesc puterile de cele mai multe ori. Oricum, iubiții mei mici sunt cei care ma ridica atunci când îmi este greu, atunci când parca nu mai pot continua....Slava Domnului ca ii am! In adâncul sufletului simt ca și cel de-al treilea copilaș ar fi fost tot băiețel...dar a fost mult prea mica sarcina în momentul în care am pierdut-o, ca sa pot știi acest lucru... Deci da...am un bebe îngeraș, acolo sus la Doamne Doamne...
Mi-e dor de el...sufletul meu urla uneori de durerea pierderii...dar dacă asta a fost voia Domnului, ma consolez cu gândul ca asa e mai bine. Știe Domnul nostru de ce a fost sa fie asa! Slava Lui pentru toate!
Chiar în aceste momente ii privesc cum se joaca împreuna, cum rad împreuna, cum tipa și aleargă împreuna prin camera...doi puiuți drăgălași!
Daca Matei e cel "agitat", Luca e cel "calm". Dar se completează reciproc. La cei trei ani ai lui, Matei vorbește și se comporta foarte matur pentru vârsta lui. Litera "r" e pronunțată de câteva luni bune deja, bunele maniere încep sa prindă contur, coloratul "fără sa ieșim din contur" e o regula deja, iar la lucru manual e foarte priceput. Luca, în schimb, vorbește foarte puține cuvinte, în comparație cu Matei, la vârsta lui. Totuși, ne înțelegem... Iata câteva cuvinte din vocabularul lui: mami, tati, nani, aua (apa),papa, Babei (Matei), bu (buni), mamu (moșu) și cireașa de pe tort: cache (carte). Acesta a fost primul cuvânt după mami și tati. Într-adevăr, ii plac foarte mult cărțile și, dacă la început rupea tot ceea ce era hârtie, acum le îngrijește și le iubește nesperat de mult. Cartea e "jucăria" lui preferata. In rest, în afara faptului ca s-ar juca tot timpul cu Matei, e stângaci (am încercat sa-i dezvoltam partea dreapta, dar fără succes, asa ca am renunțat) și mănâncă cu mânuța lui orice, inclusiv ciorba.
Ii privesc cum se joaca...doi năzdrăvani e putin spus...dar sunt îngerașii mei. Si ii iubim enorm!

Niciun comentariu: