Nu vreau succesul in cariera! Vreau mantuirea sufletelor!

joi, 29 octombrie 2009

Trebuie sa vina si momentul asta...

Am aflat azi de moartea parintelui nostru drag, Teofil Paraian. Pentru un moment, mi-a stat inima...nu-mi vine sa cred...parca nu vroiam sa vina si acest moment. Dar...vine!
In vremea cand eram studenta la Cluj am fost la una din conferintele lui...m-a marcat. Mi-a schimbat viata! Am inceput sa citesc carti cu tema duhovniceasca, inclusiv cartile lui. Anul acesta de ziua mea am primit o carte care mi-o doream atre mult, scrisa de Parintele...
De dimineata m-am trezit (ca o premonitie) cu gandul ca de-abia astept sa vina postul sa merg iar la conferintele lui. Si apoi...am primit vestea.
Nu am cuvinte...parca 0 mie de ganduri fac furtuna in mintea mea...nu pot sa ma adun, sa exprim tot ce as vrea sa spun, sa scriu. Dar poate alta data...
Parintele va ramane in mintea mea mereu...ca si Parintele Arsenie Boca (pe care l-am cunoscut doar prin intermediul cartilor minunate, pline de invataturi crestine).

Rugaciune pentru cei adormiti

Pomeneste, Doamne, pe cei ce intru nadejdea invierii si a vietii celei ce va sa fie au adormit, parinti si frati ai nostri si pe toti cei care intru dreapta credinta s-au savarsit, si iarta-le lor toate gresalele pe care cu cuvantul sau cu lucrul sau cu gandul le-au savarsit si-i asaza pe ei, Doamne, in locuri luminoase, in locuri cu verdeata, in locuri de odihna, de unde a fugit toata durerea, intristarea si suspinarea si unde cercetarea fetei Tale veseleste pe toti sfintii Tai cei din veac. Daruieste-le lor si noua imparatia Ta si impartasirea bunatatilor Tale celor negraite si vesnice si desfatarea vietii Tale celei nesfarsite si fericite. Ca Tu esti invierea si odihna adormitilor robilor Tai (N), Hristoase, Dumnezeul nostru, si Tie slava inaltam, impreuna si Celui fara de inceput al Tau Parinte si Preasfantului si Bunului si de viata facatorului Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin. Cu sfintii odihneste, Hristoase, sufletele adormitilor robilor Tai, unde nu este durere, nici intristare, nici suspin, ci viata fara de sfarsit.
Amin.

Dumnezeu sa-i primeasca sufletul in ceata dreptilor!

Niciun comentariu: