Nu vreau succesul in cariera! Vreau mantuirea sufletelor!

vineri, 4 decembrie 2009

Eseu - mama


Ganduri despre mama.

Mama! Ce cuvant inaltator ! Primul nostru cuvant ! Ce sentiment de dragoste ne invaluie sufletul si un chip sfant ne apare in fata ochilor atunci cand il rostim ! O privire calda si ocrotitoare ne urmareste fiecare pas al vietii , facand-o astfel sigura pentru noi sa sorbim fara grija din pantecul ei fermecat, cu sufletul impacat si cu siguranta ca orice gresala va fi imediat indreptata.

Atunci cand ne simtim nesiguri, cand ne este frica si nu avem langa noi ajutor de nadejdie, cand ne este foame, cand ne este frig, cand simtim nevoia ca cineva sa ne ingrijeasca ranile sufletesti si trupesti, cand avem nevoie de ocrotire si de iubire, cand suntem singuri… si ne este teama, vrem ca langa noi sa se afle mama sa ne ocroteasca si sa ne ofere ceea ce nu mai ea poate in modul cel mai sincer si cel mai curat: dragostea . Orice frunza se afla afla ocrotita in copacul ei , orice raza doreste sa stie ca soarele o are in grija, cum orice copil isi doreste mama alaturi.

Mama este fiinta careia ii suntem datori cu un respect profound, careia ii multumim pentru faptul ca ne-a adus pe lume si ca alaturi de Dumnezeu a contribuit la existenta noastra, daruindu-ne cel mai frumos cadou pe care il putem primi cu inima deschisa: viata. Tot ceea ce avem si tot ceea ce vom avea , viitorul, prezentul si trecutul il datoram mamei, celui mai bun prieten pe care il avem alaturi in clipe grele.

Primul zambet, primul pas, primul cuvant, o carte de povesti frumoase, copilaria cu toate tainele ei sunt strans legate de aceeasi persoana care descrisa cu ajutorul cuvintelor pare ireala. Ochii ca niste lumanari sclipitoare, gura ca un trandafir imbobocit, zambetul ca un curcubeu dupa o ploaie calda de vara alcatuiesc figura draguta a mamei.

Orice copil, orice fiu vede in mama lui o fiinta mareata, fara de pacat, puternica precum o stanca in marea involburata si totusi, in acelasi timp, o fire blanda, o zana ce a coborat din taramul basmelor pentru a fi alaturi de noi.

Ce copil orfan nu isi doreste ca in luna martie, luna femeilor, fetelor, dar in special al mamelor, sa aiba pe cine sa iubeasca, sa aiba cui sa-i spuna, ,,la multi ani !”, sa-I dea un martisor facut de manutele lui. Asa ca noi, in bucuria noastra, in luna martie trebuie sa ne amintim si de acei copii care nu pot spune mama nimanui si nu pot simti iubirea ce o poate aferi aceasta fiinta.

Dumitrescu Oana

Clasa a VIII-a B

Scoala Nr. 120 ,,Martisor”

(Preluat de aici)

6 comentarii:

Anonim spunea...

Oana e foarte fruos eseul tau despre mama! imi place foarte mult!

Anonim spunea...

APRECIEZ MULT ACEST ESEU.........INTRADEVAR CITINDU-L M-AM PUS SA MEDITEZ...,ATINGINDU-MI PROFUND LAUNTRUL MEU

Anonim spunea...

este nemaimopomenit acest eseu .......... broavo ♥

Unknown spunea...

Acest eseu este luat de pe internet tu ai copiat si ai postat pe acest site

Anca spunea...

Da. Si am precizat acest lucru. La sfarsitul postarii, in partea dreapta jos. Am scris " Preluat de aici" cu precizarea sursei.

Anonim spunea...

Este foarte frumos acest eseu. Mi-a trezit niste emotii de nedescris. Niste cuvinte cutremuratoare, ADEVAR PUR. Enunturi in care se desrie fiinta care ne-a adus pe lume, care a fost alaturi de noi in toate monentele vietii. Persoana care ne-a urmarit cu cea mai mare atentie primul nostru pas, care sa bucurat nespus de mult cind a auzit primul cuvint rostit, persoanei care ii sintem datori o viata, dar pe care o putem rasplati cu intelegere, iubire, grija si ocrotire. Pretuiti mamele cit va sunt vii, daruitile iubire atit de multa incit ele sa infloreasca ca o floare. Fiti alaturi de ele in momentele bune si rele. IUBITI-LE.